Laatste blogs:

Meest recente vlog

Meest recente blog

10 redenen om een onderhoudsabonnement te nemen bij je lokale It specialist

10 redenen om een onderhoudsabonnement te nemen bij je lokale It specialist

Je computer werkt niet lekker. Je hebt je kinderen al 1000 keer gebeld om je te helpen. En je buurman zegt dat je “Gewoon maar effe een nieuwe mot kopuh voor 2000 euro.” Ook al is je apparaat nog maar net 2 jaar oud. Tijd voor een onderhoudsabonnement bij je specialist. Jij blij, je computer blij. Nog niet overtuigt? Hier zijn 10 redenen om een onderhoudsabonnement te nemen.

 

  1. Je hebt lagere kosten per jaar

Gemiddeld geven Nederlanders elk jaar ongeveer 150 euro uit aan computer reparaties. En dat terwijl onderhoudsabonnementen vaak rond de 10 euro hangen. Je kan dus mogelijk op jaarbasis 30 euro besparen door hier gebruik van te maken. De gemiddelde reparatie kost rond de 90 euro. Als er 2 keer in het jaar iets gebeurt kan het je 180 euro kosten.

  1. Je hebt meer zekerheid over je data

Omdat je specialist onderhoud uitvoert, kijkt hij vaak ook even hoe het gaat met je hardware. Dit zodat je problemen voorkomt. Op die manier kan je specialist voorkomen dat je jou foto’s en video’s kwijtraakt als je schijf slecht functioneert.

  1. Specialisten weten waar ze kijken moeten

Specialisten weten waar ze naar moeten kijken voor jou onderhoud. Dingetjes die jij zelf vaak niet weet. Op die manier kunnen ze tijdig problemen aanpakken voordat het erg wordt. En dat leidt naar:

  1. Preventief onderhoud zorgt voor minder storingen

Doordat problemen opgelost worden voordat ze escaleren kun jij altijd vooruit met je computer. En omdat fouten uit je systeem gehaald worden voordat ze een probleem kunnen vormen werkt je computer gewoon sneller en lopen programma’s minder vast. Dit is wel zo fijn als je veel online moet zijn voor je werk of school. Hierdoor ben je altijd online wanneer jij dat wilt.

  1. Meer waar voor je geld dan bij (inter-)nationale bedrijven

Grote bedrijven hebben vaak veel mensen in dienst. Dit zorgt er ook voor dat grote bedrijven vaak niet alle mensen kunnen krijgen die ze nodig hebben om jou goed te kunnen helpen. Dit resulteert in callcenters met draaiboeken over dingen die gedaan moeten worden. Terwijl de specialist vaak direct weet waar die zijn moet. En vaak doen ze meer voor hun geld dan een groot bedrijf.

  1. Je steunt je lokale ondernemer

Misschien minder belangrijk voor sommige, maar het mag gezegd worden. Je lokale ondernemer houdt het winkelcentrum bij jou in de buurt open. Misschien is hij wat duurder dan een webshop, maar hij heeft ook kosten die een webshop vaak niet heeft. Als je dus liever bij een computer winkel naar binnen wilt lopen om te zien wat ze hebben en een goed advies te krijgen, steun ze dan! De echte computer speciaalzaken worden helaas steeds minder te vinden in ons land.

  1. Je houdt een betere relatie met je omgeving

Binnen de familie constant vragen om hulp wanneer je computer weer gek doet? Veel mensen kennen dit vanuit hun eigen familie, of vrienden die dit overkomt. Het zorgt vaak voor een storing in je relatie met ouders of kinderen. Omdat veel specialisten telefonisch graag bereikbaar zijn voor hun klanten krijg jij snel alle hulp die je eventueel nodig hebt.

  1. Vaak extra korting op reparaties

De meeste specialisten bieden korting aan wanneer er toch iets aan de hand is. Hierdoor ben je alsnog goedkoper uit wanneer je dochter dacht dat je laptop ook wel een bakkie thee lust.  

  1. Je krijgt beter advies

Omdat je lokale ondernemer al standaard geld van je krijgt, is het in zijn beste interesse om je zo eerlijk mogelijk te helpen. Soms wordt er achter de schermen een aanbieding gedaan door een groothandel waardoor winkels en ondernemers vaak een bepaalde laptop of computer pushen en hiermee meer geld te verdienen. Je krijgt dan vaak een model aangesmeerd dat toch niet helemaal lekker bij jou past. Lokale ondernemers helpen hun klanten beter, helemaal omdat jij hun al helpt. Wanneer je dan aan een nieuwe toe bent, is het juiste advies dus bij de specialist

  1. Je krijgt meer hulp

Loop eens binnen bij de mediamarkt, leg je laptop op de toonbank, en laat eens zien dat je mails niet aankomen. Kijk wat er gebeurt. In het beste geval, stuurt de mediamarkt je product op naar de fabrikant zodat zij het kunnen oplossen. En jij 2 weken zonder laptop zit.

Vaak krijg je bij een onderhoudsabonnement juist de service om te kunnen vragen en direct hulp te mogen verwachten. Zodat je binnen 3 minuten geholpen kan zijn. Wel zo fijn dus

 

Dat waren ze alweer! Zoals altijd kun je door mij geholpen worden door te bellen, of via het contactformulier. Mocht je het meer lokaal zoeken, dan kun je altijd via google zoeken op computerspecialist, gevolgd door je plaatsnaam.  Hulp is bijna altijd dichtbij 😊