Wat is een "smarthome"?

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord, smart phone, smart apparaten, smart home. Maar wat betekend dat nou voor jou?

Een smart home is een huis waarin technologie je een handje helpt. Dat is niet alleen makkelijk, maar ook goed voor bijvoorbeeld jouw energierekening.

Dat klinkt heel moeilijk, maar dat is het niet. Uw ITvriend maakt het makkelijk: zoals je je televisie bediend met een afstandsbediening, zo bedien je je huis met je tablet of smartphone.

En een keer ingesteld, werkt alles grotendeels automatisch. 

Zo kunt u bijvoorbeeld op afstand controleren of de verwarming nog aan staat en de temperatuur aanpassen wanneer u dat wilt, waar u maar wilt.

U krijgt altijd de juiste sfeer met bijvoorbeeld smart lampen! Fel wanneer u overdag aan het werk bent. Tijd om naar bed te gaan? Uw lampen staan nu zacht wanneer u ’s nachts naar de wc moet en niemand wakker wilt maken.  Lekker aan het slapen en ineens hoort u iets in de woonkamer? Voor u is er geen paniek. Via uw tablet kijkt u op de eerder geïnstalleerde camera’s om te zien wat dat geluid veroorzaakt heeft. Was het een dief? Of misschien uw hond? Zodra u kijkt ziet u dat het de hond was, die per ongeluk het kopje wat op tafel stond omstootte met zijn staart. Eigenlijk was het best grappig. Uw slimme camera heeft het filmpje voor u opgeslagen. Handig om gelijk naar vrienden en familie te sturen. Nadat u uw nachtrust gehad heeft. 

Of gordijnen die open en dicht gaan op het moment dat u dat wilt, zonder van de bank te hoeven opstaan. U kunt het zo uitgebreid maken als u zelf wilt. Natuurlijk staat ook hier uw ITvriend klaar om u te helpen met de mogelijkheden en aanleg.